Technológiáink

projects

ÜPÉ

Legrégebben szabadalmaztatott felújítási technológiánk különösen alkalmas csatornák, gravitációs vezetékek rekonstrukciójához.
Tetszőleges méretű (pl. 200-3000 mm átmérőjű) és formájú (kör, tojás, stb.) vezetékek felújítására alkalmas, vegyszerállósága kiváló.
A béléscsövezés indítóaknából történik, a béléscső mögötti hátűr kiinjektálásra kerül.projects

Compact Pipe

A holland WAVIN cég által kifejlesztett eljárás lényege, hogy "C" alakra gyártott kemény polietilén csövet húzunk be a felújítandó szakaszba.
A "roppantott" profil hőmérséklet és nyomás hatására körformát vesz fel és közvetlenül az eredeti cső falának feszülve elhanyagolható keresztmetszet csökkenéssel kibéleli azt.
Az eljárás 10 bar üzemi nyomásig alkalmas 100-500 mm átmérő közötti csatorna-, víz- és gázvezetékek felújítására.

projects

Swage Lining

Víz, csatorna, gázvezetékek felújítására egyaránt alkalmas, 10 bar nyomásállóságig. Az alkalmazott KPE béléscső falvastagságának függvényében lehetséges a régi csővel együttdolgozó, illetve attól statikailag független teljes értékű megoldás.

projects

Primus Line

A Primus Line egy nagyszilárdságú, kiváló kopásállóságú, kis falvastagságú rugalmas műanyag vezeték. A béléscső terhelhetőségét a varrat nélkül körszövött aramid szálak biztosítják, amelyek speciális műanyag rétegbe vannak beágyazva.

projects

CIPP

Az angol Cured In Place Pipe elnevezésből (Helyszínen kikeményedő cső) az eljárást általánosan CIPP-nek nevezzük. Az eljárás lényege, hogy a bélelendő cső belső méretére szabott lágy tömlő a helyszíni beépítést követően keményedik meg, éri el a végleges szilárdságát.

projects

Injektálás

A Bonex - módszerű csatorna-felújítás technológiai előírása, hogy a meglévő felújítandó csatorna és a béléscső közötti hézagot homogén, teherátadó anyaggal, légmentesen kitöltsük.