Feltárás nélküli (No-Dig) közműrekonstrukciók

No-Dig technológiák osztályba sorolása Alkalmazási terület
  gravitációs vezetékek ivóvízhálózat gázhálózat
Bélelés folyamatos csövekkel (KPE)
Szoros illeszkedésű csőbélelés (CompactPipe, SlimLiner)

A holland WAVIN cég által kifejlesztett eljárás lényege, hogy "C" alakra gyártott kemény polietilén csövet húzunk be a felújítandó szakaszba.
A "roppantott" profil hőmérséklet és nyomás hatására körformát vesz fel és közvetlenül az eredeti cső falának feszülve elhanyagolható keresztmetszet csökkenéssel kibéleli azt.

Az eljárás 10 bar üzemi nyomásig alkalmas 100-500 mm átmérő közötti csatorna-, víz- és gázvezetékek felújítására.Bélelés helyszínen kikeményedő béléscsővel (CIPP)

Műgyantával átitatott két vagy többrétegű (erősített), a helyszínen kikeményedő filcréteg béléscső alkotja közvetlen a gravitációs vezeték falára tapadva a rekonstrukciós felületet. A béléscső víznyomás segítéségével, "kifordítással" kerül a meglévő aknák közötti szakaszba.

Az eljárás 200-2500 mm-es mérettartományban, 3 bar üzemi nyomásig alkalmazható.

 
Bélelés különálló csövekkel (ÜPÉ)

Legrégebben szabadalmaztatott felújítási technológiánk különösen alkalmas csatornák, gravitációs vezetékek rekonstrukciójához. Tetszőleges méretű (pl. 200-3000 mm átmérőjű) és formájú (kör, tojás, stb.) vezetékek felújítására alkalmas, vegyszerállósága kiváló.

A béléscsövezés indítóaknából történik, a béléscső mögötti hátűr kiinjektálásra kerül.

 
Tömlős bélelés (PrimusLine)

A Primus Line egy nagyszilárdságú, kiváló kopásállóságú, kis falvastagságú rugalmas műanyag vezeték. A béléscső terhelhetőségét a varrat nélkül körszövött aramid szálak biztosítják, amelyek speciális műanyag rétegbe vannak beágyazva.

 
Bélelés spiráltekercseléssel (BonexSpirál)

Körszelvényű vezetékek felújítását (200-600 mm átmérő között) a helyszínen szalagprofilból, tekercselve végezzük.

Speciális tekercselőgép segítségével a meglévő aknából béleljük ki a felújítandó szakaszokat, így a felszín megbontása elkerülhető. A PVC koextrudált szalag a kettős gumitömítéssel vízzáró, vegyszerálló, folyamatos béléscsövet képez.

   
Egyéb felújítási technológiák